Theorie-testtips: hoe de eerste keer te slagen

Spread the love

Het rijexamen is vaak stressvol – onze gids is ontworpen om alle advies te geven die u de eerste keer nodig hebt

De rij-theorie-test is de eerste hindernis die u moet nemen bij het leren autorijden. Het is een grote inzet en er is veel te leren, maar door te begrijpen wat er van je wordt verwacht en door je voor te bereiden op de vragen, is er geen reden waarom je de eerste keer niet zou moeten slagen.

Het is essentieel dat u oefent voor de test en er zijn veel bronnen beschikbaar om te helpen. Als u alle feiten en cijfers kent, kunt u uw zelfvertrouwen vergroten en u in de best mogelijke gemoedstoestand brengen.

Hier nemen we je mee door de test, wat je kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden …

Wat is het rijexamen?

Het rijexamen werd in 1996 geïntroduceerd als een manier om de rijnormen te verhogen en ervoor te zorgen dat nieuwe bestuurders de verkeersregels begrijpen. De test wordt uitgevoerd door de Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) en bestaat uit twee delen.

Je krijgt 50 meerkeuzevragen te zien, gevolgd door een gevaarherkenningstest met behulp van videoclips.

Wat kost een theorie-examen?

De theorie van de rijexamen kost een vast tarief van £ 23, ongeacht wanneer u het aflegt. Als u echter eerder de Safe Road User Award hebt afgelegd, kunt u een kortere test van 35 vragen doen, die £ 18 kost. U moet dus alle aspecten van het theorie examen doornemen. Wat alle verkeersborden betekenen, wat een afbuigende voorrangsweg is en bandenspanning auto theorie.

Een theorie-examen boeken

De eenvoudigste methode om de test te boeken is online. Het is een snel proces, maar u moet uw persoonlijke gegevens opgeven, inclusief het nummer op uw voorlopig rijbewijs.

Theorie testvragen

Toen de theorie voor het eerst werd geïntroduceerd in 1996, moesten aspirant-bestuurders een schriftelijk examen afleggen. Gelukkig werd het in 2000 geautomatiseerd.

De test begint met instructies en een paar praktijkvoorbeelden, zodat u vertrouwd kunt raken met het formaat en hoe alles werkt voordat u echt begint. Nadat u de test hebt gestart, heeft u 57 minuten om 50 meerkeuzevragen te beantwoorden.

Een goede vuistregel is om voor elke vraag een minuutje toe te staan, zodat je aan het einde wat tijd hebt om je antwoorden te controleren. U kunt op elk gewenst moment teruggaan en een antwoord wijzigen, dus het is de moeite waard om enkele minuten de tijd te nemen om uw keuzes te verdubbelen of te verdrievoudigen.

U kunt vragen waarover u niet zeker bent, ‘markeren’, zodat u ze later gemakkelijk kunt terugvinden. Velen vinden het gemakkelijker om dit te doen dan een lastige vraag te stellen.

Sommige vragen worden gepresenteerd als een case study, een kort verhaal gebaseerd op een potentiële praktijksituatie, met vijf vragen gebaseerd op elke case study.

Zodra u tevreden bent met uw antwoorden en de test zorgvuldig hebt gecontroleerd, kunt u de test vroegtijdig beëindigen, voordat de 57 minuten zijn verstreken.

Ongeacht of u dit doet of de volledige 57 minuten gebruikt, hebt u recht op een pauze van drie minuten vóór de gevarenperceptie-test. We raden u aan hiervan te profiteren, want zelfs een korte pauze van het scherm kan u helpen vernieuwen voor de volgende test.