Een boekhouder inhuren is natuurlijk een logische stap voor de meeste ondernemers, maar waar moet je specifiek op letten bij het kiezen?

Spread the love
Amerika, het land van de vindingrijkheid, vindt manieren uit om met de recessie om te gaan, zelfs als Washington dat niet doet. Er wordt nieuwe technologie gecreëerd om oude banen op nieuwe manieren te doen voor minder geld. Banen zijn nog steeds schaars, er wordt nog steeds minder ingekocht, het geld is nog steeds krap, en ondernemers besparen kosten door meer werknemers te laten gaan en zelf de ruimte te nemen.
  • Accountants en boekhouders worden vervangen door software die voor de meeste mensen een mysterie is. Eigenaren van bedrijven weten hoe ze kleren moeten maken, loodgieterij moeten repareren en taarten moeten bakken, niet hoe ze de boeken moeten maken.  Meer weten? Lees dan alle informatie over een boekhouder inhuren.
  • Boekhoudsoftware kan waardevolle, inzichtelijke rapporten opleveren, maar als die rapporten verkeerd zijn, kan het totaalbeeld vertekend zijn. De bedrijfseigenaar is in de war, gefrustreerd en maakt fouten die kostbaar kunnen zijn. Hij weet niet zeker of de boeken wel kloppen of dat de bankrekening in balans is.

  • Om de vraag naar goedkope boekhoudkundige hulp in te vullen, verschijnt er een nieuwe “tussenpersoon” in de vorm van Online Bookkeepers; ook wel bekend als Outsourced, Freelance en Virtual Bookkeepers. Dit zijn gecertificeerde professionals die weten wat ze doen en het kunnen doen voor een fractie van de kosten van een fulltime boekhouder die een fulltime salaris maakt, plus voordelen.

De gemiddelde kosten van een virtuele boekhouder in Nederland

De gemiddelde kosten van kantoorruimte per werknemer is 2,7 keer hun basissalaris. De Virtuele Boekhouder werkt vanuit huis of vanuit een kantoor tegen een maandelijks tarief van 1/4 tot 1/3 van dat van de fulltime boekhouder, en zonder voordelen. Ze kosten wel meer dan wanneer de bedrijfseigenaar de boeken zelf doet, maar zouden de eigenaar veel geld kunnen besparen door de dingen goed te doen.
Wanneer eigenaren kostbare tijd besteden aan het doen van de boeken, laten ze hun bedrijf niet groeien, maar exploiteren ze het. Combineer het geld dat wordt bespaard door kostbare fouten te vermijden met de waarde van de tijd die beter kan worden besteed aan het vergroten van de business, en de Out-sourced Bookkeeper heeft veel zin.