Top 5 tips over autoverzekeringen – MOET lezen

Spread the love

1. Zorg voor de juiste verzekering voor uw behoeften en situatie

  • Welk niveau van aanvullende dekking heeft u bovenop de verplichte dekking voor derden nodig? Vraag jezelf:
  • Kan ik de reparaties betalen als ik tegen een dure luxeauto val?
  • Is mijn auto waarschijnlijk vernield, ingebroken of beschadigd?
  • Kan ik aan het werk gaan als mijn auto wordt gestolen of afgeschreven?

Voor veel chauffeurs is het hebben van een (ten minste) eigendomsverzekering ideaal omdat dit betekent dat u geen duizenden dollars hoeft uit te betalen voor het beschadigde voertuig van iemand anders. Als uw autowaarde hoger is, wilt u misschien een uitgebreide autoverzekering overwegen. Als uw auto onder financiering is, kan het zijn dat u een uitgebreide autoverzekering moet hebben (uw geldschieter zal dit voor u verduidelijken).

2. Wees op uw hoede voor een verzekering die wordt aangeboden via een autodealer

Autodealers krijgen vaak een commissie van maximaal 70% voor het verkopen van uw aanvullende verzekeringen. Omdat hun commissie zo hoog is, biedt de dealer u mogelijk geen beleid dat in uw belang is.

Voordat u contracten tekent of akkoord gaat met het kopen van polissen, moet u controleren of u echt de extra verzekering nodig hebt. Als u besluit een aanvullende verzekering af te sluiten, zorg er dan voor dat deze een goede waarde biedt voor de premies die u betaalt. U kunt ook online een autoverzekering of bedrijfsauto verzekering vinden door vergelijkingswebsites te bezoeken en verzekeringen gemakkelijk en snel te vergelijken.

3. Krijg waar mogelijk een online korting

Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen in de buurt die allerlei deals en kortingen aanbieden, maar als u uw verzekering online koopt (geen menselijke interactie), zou u een korting moeten ontvangen, toch?

Wij zijn het daarmee eens, dus we hebben samengewerkt met een van de toonaangevende verzekeringsmaatschappijen van Australië om u te belonen met een online korting van 15% , inclusief een geld-terug-garantie van 21 dagen. Zo kunt u de goedkoopste verzekering auto vinden.

4. Varieer met uw eigen risico

Uw eigen risico is het bedrag van een verzekeringsclaim die u moet betalen bij het claimen.

Weeg bij het vergelijken van de kosten van verschillende autoverzekeringen het verschil tussen een hoge premie en een laag eigen risico, in tegenstelling tot het tegenovergestelde. U kunt misschien op uw premie besparen door uw eigen risico te verhogen.  Ontdek hoe het verhogen van uw eigen risico u kan besparen in een offerte van 2 minuten.

5. Wees eerlijk met uw verzekeraar

Je moet altijd ‘vertellen zoals het is’, omdat het maken van een fout in de informatie die je je verzekeraar geeft, of deze opzettelijk is of niet, van invloed kan zijn op de premie die je betaalt. Als u geen waarheidsgetrouwe informatie verstrekt, kan de verzekeraar weigeren te betalen wanneer u probeert te claimen.

  • Vergeet niet – informeer uw verzekeraar als uw omstandigheden veranderen. Alsof je:
  • Wijzig uw auto (bijv. Velgen, getinte ruiten, woofers en kits)
  • Verhuizen
  • Heb extra stuurprogramma’s
  • Gebruik je auto voor werk

Inpakken

Het selecteren van de juiste verzekering voor uw voertuig is belangrijk en kan u veel geld besparen als er iets misgaat. Op zijn minst moet u altijd overwegen om dekking van onroerend goed van derden te krijgen, zodat u geen grote schuld krijgt als u een ongeluk hebt.