Psychologie toepassen op een positieve manier, waarom helpt het zo ontzettend veel mensen!

Spread the love

Hier is een prachtige toepassing van positieve psychologie. IntenSati is een high-energy cardio training die positieve psychologie bevat. Positieve affirmaties, balans werk en feel-good talk, begeleiden de oefeningen met thema’s voor mindfulness, positieve psychologie en de wet van aantrekking. Moreno creëerde deze mind/lichaamsfitness routine na het worstelen met haar gewicht.

De positieve psychologie laat zien hoe geluk of optimisme, positieve emoties en invloed nuttig zijn, wat leidt tot een betere gezondheid en meer succes. Gelukkige, of positieve, mensen zijn succesvoller op het werk. Positieve psychologie stelt de geest boven de materie.

  • Afgestudeerden van de Universiteit van Pennsylvania in positieve psychologie coauteur van een populair zakelijk zelfhulpboek, richtte een adviesgroep op om positieve psychologie in de openbare scholen te brengen, door middel van workshops over onderwerpen als het meten en voeden van karakter sterke punten en deugden en leerhulpmiddelen voor het opbouwen van optimisme en veerkracht. De meeste mogelijkheden van toegepaste positieve psychologie liggen in organisatieadvies en bedrijfscoaching.

Veel mensen hebben baat bij positieve psychologie

Een andere toepassing van positieve psychologie is te vinden in gezondheidscoaching. Gezondheidscoachscoaches gebruiken patiëntenactivatie, motivatie-interviews en positieve psychologie om gedragsverandering uit te lokken, ervoor te zorgen dat klanten zichzelf beheersen en de gezondheid positief te beïnvloeden.

  • De Patiënt Activatie Maatstaf (PAM) is een schaal die mensen vraagt naar hun overtuigingen, kennis en vertrouwen in gezondheidsgedrag. Motiverende interviewvaardigheden kunnen een basiskader bieden voor interactie met gezondheidscoaching. Positieve psychologie koppelt positieve emoties en welzijn aan zowel gezondheid als levensduur.

Waarom is de mentale toestand van veel mensen belangrijk voor psychologie

De coachingspsychologie onderzoekt de mentale toestand en de fysieke conditie van de cliënt. Positieve psychologie wordt gebruikt in het coachen van cliënten om levensvraagstukken te identificeren die hen ervan weerhouden om hun beste zelf te zijn in het managen van orgaan- en gewichtsproblemen. Gezondheid en geluk zijn gecorreleerd. Coaching is intellectuele oefening. Niet bewegen kan leiden tot depressie. PAM wordt gebruikt in ambulante en telefonische coaching programma’s. Betrokken cliënten zijn gemotiveerd. Medische en zakelijke domeinen accepteren gezondheidscoaching. Het is goed om primaire zorgverleners te hebben die kunnen coachen.